Horvátország az 1000 vitorlás túra útvonala

Horvátország az 1000 vitorlás túra útvonala

A FÖLDKÖZI TENGER EGYIK LEGNYUGODTABB ÉS LEGTISZTÁBB VÍZŰ TENGERE AZ ADRIA!
TÖKÉLETES HELYSZÍN VITORLÁZÁSRA,STRANDOLÁSRA A TENGERPART SZÉPSÉGEINEK  FELFEDEZÉSÉRE EGY VITORLÁSHAJÓVAL VAGY EGYSZERŰEN CSAK RELAXÁCIÓRA!

Horvátország 6278 km hosszú partszakasza mentén 1244 sziget, szigetecske, szikla és zátony található (nagy részük laktalan,érintetlen), több ezer, egész évben elérhető száraz és nedves dokkal és modern kikötőkkel, ahol bérelhető yachtok mellett lehetőség van professzionális vitorlás tanfolyamokon való részvételre is.

A szigetek körbehajózásával ugyanis egy valóban csodás nézőpontból fedezhetjük fel a Horvátország partjait és szigeteit.

 

A KORNATI SZIGETCSOPORT

89 kisebb nagyobb különleges szigetből áll. Ez a nemzeti park egy valódi tengeri labirintus a vitorlázás minden rajongója számára, s egyben tökéletes hely ahhoz, hogy ismét egybeforrjunk az érintetlen természettel.Egy adriai vitorlázás alkalmával.Az apró szigeteken fantasztikus éttermeket találni..

HA KEDVELED A VÍZI SPORTOKAT,

vagy szívesen kipróbálnád őket, akkor neked Brač szigetén a helyed. Ott ugyanis csodás környezetben féktelenül élvezheted a szörfözés örömeit a Zlatni rat-i(Arany fok) strandon fúvó szélben, illetve a búvárkodást, a vízisíelést, a tengeri kajakozást és jet-skizést – felejthetetlen kilátással a szigetre.

PIHENÉS, LAZULÁS, WELLNESS

Az izgalmak után itt az ideje pihenésnek és a lazulásnak. Ehhez pedig Lošinj, a vitalitás szigete az eszményi helyszín. Az egészségturizmus közel 125 éves tradíciójával büszkélkedő Lošinjon a levegő olyan tiszta, hogy minden egyes lélegzetvétellel energiát ajándékoz a szervezetnek!

HA ESETLEG A KIADÓS PIHENÉSTŐL MEGÉHEZTÉL VOLNA,

akkor a helyi finomságok megkóstolásához irány Vis-sziget! A visi konobákban megízlelheted a hamisítatlan dalmát tengeri herkentyűs buzara-t, a friss halat, a langusztát és a kagylókat(temészetesen más ételeket is), illetve a különleges helyi likőröket és borokat, mint például a Vugava és Plančić . Jó étvágyat és egészségünkre!

HA MÁR ÚGY IS VIS SZIGETÉN JÁRSZ,

feltétlenül keresd fel a Kék barlangot a Vistől alig öt kilométerre lévő szomszédos Biševo szigetecskén. Ez a népszerű barlang a nap meghatározott szakában felsejlő varázslatos és elbűvölő kék fényről kapta a nevét. Mindezt élvezheted egy Horvátországi hajós nyaralás alatt.

VILÁGÍTÓTORNYOK

Az 1000 sziget fantasztikus útvonala alkonyatkor ér véget az aprócska Porecen! Eltudsz képzelni különlegesebb helyet a pirkadat fogadásához, mint ez a több száz éves világítótorony, amely egy 80 méter széles kő tetején trónol? Erre az éjszakára bizonyára örökre emlékezni fogsz!

Ezek a dolgok miatt jó egy nyári Vitorlázás az Adrián kapitánnyal!!

 

 

 

Hozzászólások (0)

    Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás

Tájékoztatunk, hogy hozzászólásod csak utólagos jóváhagyás után jelenik meg a weboldalon.

Visual CAPTCHA