Magyar rendőrök Horvátországban

Magyar rendőrök Horvátországban

Ezen a nyáron is már magyar rendőrök segítségét kérhetitek ha a horvát tengerparton,  esetleg baleset vagy valami egyéb kár érne titeket

A közös járőrszolgálat során fő feladatuk a magyar turisták és a helyi rendőri szervek közötti kommunikáció segítése.
 A Balatonnál már évek óta bevált szokás,hogy külföldi rendőrök szolgálnak  hasonló céllal.Az egyre növekvő számú magyar turisták miatt  kér segítséget a horvát rendőrség a magyaroktól. Több magyar rendőr utazik ki Zadarba 2 fős turnusokban 2-2 hétre. Az osztrák és német rendőrök már többször segítették a magyarok munkáját a német turisták által kedvelt üdülőhelyeken, elsősorban a Balatonon. 
A magyar rendőrök egy-egy idősebb horvát rendőrrel  szolgálnak majd párban. Önállóan nem intézkedhetnek, de besegíthetnek a külföldi rendőröknek. Gumibotot és bilincset nem vihetnek magukkal - tette hozzá a rendőrtiszt. 

 

A Magyar és a horvát rendőrség között létrejött együttműködési megállapodás értelme alapján - az előző évekhez hasonlóan - a horvát és a magyar rendőrök közös járőrszolgálatot látnak el Zadarban 2017. június 30. és 2017. szeptember 1. közötti időben.

Feladatuk a magyar turisták és a helyi rendőri szervek közötti kommunikáció segítése. Szolgálatukat a horvát rendőrök irányításával és kíséretében látják el,  de sajnos önálló intézkedési joggal nem rendelkeznek. 

A magyar rendőröket a +36/70 372-3473, illetve a +36/70 378-7548 telefonszámon lehet elérni a nap 24 órájában a 2017. június 30. és 2017. szeptember 1. közötti időszakban.

Hozzászólások (0)

    Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás

Tájékoztatunk, hogy hozzászólásod csak utólagos jóváhagyás után jelenik meg a weboldalon.

Visual CAPTCHA