Pár gondolat a vitorlázásról......

Pár gondolat a vitorlázásról......

Mindenki sejti, hogy vitorlázni jó, de aki még sosem lépett hajóra, nem tudja, hogy miért. Most felsorolok pár okot arra, hogy te is kipróbáld a nyaralás ezt az izgalmas, de mégis megnyugtató formáját
.
Először is, hogy mi a jó egyáltalán a vitorlázásban? Miért érdemes kipróbálnod, mire számíthatsz, ha belevágsz a kalandba? 

Szabadság

Bár az Adria nem végtelen, mint az óceánok, de még így is hatalmas. És persze egyedülállóan szép. És mindezt szabadon, a kötöttségektől elszakadva, a gondokat a parton hagyva, a hullámokat, a szelet élvezve átélni százszor intenzívebb élmény, a hajóról nézni a partot és nem a partról nézve a hajósokat...

 

Strand az egész Adria

Biztosan mindenki ismeri közületek azt az érzést, amikor ráhasal a gumimatracra, aztán kievez rajta jó messzire a parttól. A vitorlázás pont ilyen. Arról nem is beszélve, hogy ezt a egy vitorláson is bármikor megteheted akár a nyílt vízen vagy egy nyugodt elhagyott öbölben.

Kihívás

Az emberek meg akarják szelídíteni a természet erejét. Több ezer éve foglalatoskodunk ezzel, kisebb nagyobb sikerrel. Csodálatos élmény erős szélben kint lenni a vízen, befogni a szelet, nézni ahogy felcsapnak a hullámok a hajó elején, majd biztonsággal kikötni.

Kikötői élet

A kikötői élet mindig izgalmas. 

 Összegyűlünk, eszünk iszunk, hangosan nevetünk. Olyan, mint egy jól sikerült gyerekkori tábor, csak minden sokkal nagyobb és szórakoztatóbb.Amikor pedig szórakozni támad kedved, végignézed a naplementét egy tengerparti étteremből, utána pedig jöhet a buli a parton, vagy a táncolás hajnalig egy helyi diszkóban.

Természet

A vitorlázók és a kapitányok is vigyázunk a tengerre és annak tisztaságára. Úgy járunk benne, mint egy erdész az erdőben. Csodáljuk minden pillanatát. Viharait, szélcsendes éjszakáit. Nincs két egyforma nap a vízen.
Barátok

A kikötőben és a hajón szerzett barátság is életre szóló. Hasonló, mint a katonaságban szerzett bajtársiasság: itt is vannak veszélyes, vagy fárasztó helyzetek. Hamar kiderül, ki a talpraesett, ki az akire lehet számítani, ki a barátod. Aki a bajban segítő kezet nyújt, azt megbecsülik. Más hajókon is. Számtalan olyan történet kering, ahol egy egy bajbajutott hajó legénységét, egy másik hajó mentett ki a veszélyes vizekről. Ezek a barátságok örök életűek, nem múlnak el.

Gasztronómia

Az Adria környéke, kiváló gasztronómiai  vidék. Nem ritka, hogy egy vitorlázó társaság pár napos kikapcsolódást keresve elhajózik a környék szigeteire felkeresni a legjobb éttermeket, ahol kiülnek a tengerparti teraszra a a naplementében elfogyasztani a vacsorájukat egy palack finom bor kíséretében.

Ha a párjával utazik, a tenger és az út romantikája felülmúlhatatlan! Bárhol, bármikor úszhatnak egyet kettesben. Sőt, egy ki szerencsével akár a vitorlásokat gyakran követő delfinekkel is. És nincs annál romantikusabb, mint a fedélzetről nézni csillagos eget, miközben a vízen fénylő planktonok között úszik a hajó.

A vitorlázás soha nem egyhangú, vagy unalmas. Ha sportként állsz hozzá, kitanulhatod a vitorla felhúzásának és a tengerészcsomók megkötésének fogásait, de ha pihenni van kedved, elvégzem a munkát, Te pedig gyönyörködhetsz a hullámokban és a tengerben.

Hozzászólások (0)

    Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás

Tájékoztatunk, hogy hozzászólásod csak utólagos jóváhagyás után jelenik meg a weboldalon.

Visual CAPTCHA