Gyakori kérdések

Mik a hajózás költségei? Mit tartalmaz a hajó bérleti díja?

Ha érdekel egy vitorlás nyaralás Horvátországban akkor ezt jó ha elolvasod!


A vitorláshajó ára a heti, szombattól-szombatig tartó bérleti díjat jelenti. Az ára függ a hajó típusától és a bérlési időszaktól,ez a díj nálunk tartalmazza a kapitány bérét is. (ugyanaz a hajó különböző árakon bérelhető a szezon más időszakaiban ezért kérj mindíg ajánlatot)

Alapköltségek

A hajó ára a következőket tartalmazza:

A kapitány bére

Csónak, evezőkkel
Ágynemű
Konyhafelszerelés
Biztonsági felszerelés (fontos, hogy tudasd velem, ha gyerek is jön a fedélzetre, mert csak így tudok a korának és méretének megfelelő mentőmellényt biztosítani)
Tengerészeti térképek és navigációs könyvek
Minden egyéb, a biztonságos és kényelmes hajózáshoz szükséges és a törvény által előírt felszerelés

További költségek

A hajó takarítása (érkezéskor, készpénzben előre fizetendő).
Idegen forgalmi adó 1/euró/nap/fő (érkezéskor készpénzben fizetendő)

Hajódízel - vitorlásoknál motorhasználattól és időjárástól függően a fogyasztás óránként 3-6 liter. A hajókat teli tankkal vesszük át, ezért teli tankkal is kell visszaadni.  A hajót a visszaadás előtt közvetlenül fel tudjuk tankolni. Csaknem az összes kikötőben van kút.

Kaució:  az érkezéskor fizetendő. A dija függ a hajó méretétől. (ez természetesen vissza jár ha a hajót épségben vissza adjuk)

Kikötői díjak - abban az esetben, ha a kikötőben éjszakázunk az  ára hozzávetőlegesen 50 € és 300 €között van, a hajó méretétől, az év időszakától és az adott kikötőtől függően.
Ezek a költségek az összes kikötőre vonatkoznak, a hajó báziskikötőjének kivételével (ami az egész évre ki van fizetve)

Kapitány - a kapitány bérén kívül az ellátásáról kell gondoskodni. 

Mivel a bér összege nem tartalmazza az étel és az ital árát, kérlek, ezekről gondoskodjatok hajóra szállás előtt (a legtöbb kikötőben találni élelmiszerboltot), 
 A kapitány élelméről más módon is gondoskodhatsz. Ha étteremben étkezel, három alternatíva közül választhatsz:

viheted magaddal a kapitányt is;
adhatsz neki pénzt a saját élelmére (kb. 20 € - 30 € naponta);
vagy vehetsz annyi élelmet, hogy a kapitány tudjon étkezni a fedélzeten, amíg Te az étteremben vagy.

 

 

Mikor kell visszaérni a kikötőbe?

A hajókat péntek szoktuk vissza vinni a bázisra; a péntek éjszakát a kikötőben töltjük, majd szombat reggel 8 és 9 között veszik  vissza a hajókat. Ekkorra el kell hagynunk a hajót, hogy kitakaríthassák és felkészíthessék a következő útra. Szombaton is vissza lehet vinni a hajót, de reggel 8 óra előtt, hogy legyen még idejük felkészíteni az átadáshoz.

Van-e hajón ágynemű,étkészlet....stb?

Ágynemű (lepedő, takaró, párna) és utasonként egy-egy törülköző minden hajón van. De mindenképpen hozd magaddal a sajátod. (a partra hasznos egy külön törülköző).
A konyhában van sütő, tűzhely, hűtő, mosogató, főző-felszerelés és evőeszköz-készlet és mosogató szer.
De a hajón nincsenek egyéb tisztítószerek konyharuhák és hasonlók, de ezeket mind be lehet szerezni a kikötői boltokban. (pl: Szilvia és szemeteszsák)
Azt szoktam ajánlni az utasaimnak ,hogy hozzanak műanyag étkészletet,hogy ne keljen sok időt a mosogatással tölteniük.
 

Gyerekek hány éves kórtól utazhatnak a hajón?

A gyerekek is korhatártól függetlenül utazhatnak a hajón.
Fontos, hogy ebben az esetben előre tájékoztassatok engem a gyerek(ek )koráról, hogy a megfelelő méretű mentőmellényt tudjam számukra biztosítani a hajó fedélzetén.
Kisebb gyerekek esetében pedig a legnagyobb biztonság érdekében a biztonsági háló felszerelését még a az indulás előtt a kikötőben el tudjam végezni.
 

Meddig tart a szezon? Mikor utazzunk?

A vitorlás szezon Horvátországban április végétől október közepéig élvezhető, hajózás biztonságos.
 A főszezon itt júliusra és augusztusra tehető,ilyenkor vannak a legtöbben Horvátországban, és ilyenkor legzsúfoltabbak a kikötők és a horgonyzóhelyek. 
Az elő- és utószezonban is alkalmas a tenger a fürdésre, az éttermek, hajóbérleti és a kikötői díjjak  olcsóbbak, a kikötők kevésbé forgalmasak,  a hőmérséklet  kellemes.

 

További információért fordulj hozzám bizalommal az info@adriahajozás.hu email címen.

 

Az utazás során hogy tudjuk megoldani az étkezésünket?

A minden hajón jól felszerelt konyha található, hűtőszekrénnyel, tűzhellyel és edényekkel. Akik főzni szeretnétek a hajón azok, az alapanyagok bevásárlását a kikötőtől kb 700 métere található óriási Konzumban  meg tudják oldani.vagy az otthonról hozott alapanyagok felhasználásával is megtehetik. De a kikötők és a városok pedig jobbnál jobb éttermekkel várják a gasztronómia szerelmeseit. /a hajósokat :-)  /

Tudunk-e repülőtéri transzfert igénybe venni abban az esetben ha repülővel érkeznénk?

Természetesen igen. Igény esetén klímás jól felszerelt tiszta autókkal megszervezzük a transzfert nektek a repülőtértől a kikötőig. A részletekért keres minket e-mailben vagy facebookon.

E-mail:info@adrihajozas.hu

Facebook:facebook.com/vitorlazasadrian

 

A túra során mi történik az autónkkal, van-e közelben parkoló?

A bázis kikötőnkben hatalmas zárt  parkoló áll az utasok rendelkezésére,és a közelben rengeteg magán ház is parkolóként üzemel. Tehet az utunk során az autónkat is teljes biztonságban tudhatjuk. A kikötőben a parkolás 50 Euró/hét/személyautó.

Miért tartanak a túrák Szombattól Szombatig?

 

 
Mert a nyaralóhelyeken és a kikötőkben  is egységesen szombatonként van a turnus váltás  Horvátországban. Ettől elő-utószezonban tudunk bizonyos esetekben eltérni.

Milyen a költséggel jár skipper (kapitány) bérlése?

Nálunk a bérletidíj minden esetben tartalmazza a skipper bérét is. Ezen felűl a skipper ellátását és az utaztatását kell megoldani mint minden charter cégnél.

Biztosítva vannak-e az utasok és a hajó?

Igen a hajó biztosítva van,de az utasoknak ajánlott az indulás előtt biztosítást kötni. Ajánlom az EUB- nál köthető tengerparti utasbiztosítást.

Lehet néhány napos túrán is részt venni?

 A hajókat általában egy hetes túrákra adjuk bérbe. De igény esetén az elő-és az utószezonban a hajók foglaltságát figyelembe véve tudunk rövidebb időszakra is túrát biztosítani.

Hogyan kell fizetnem ha részt szeretnék venni egy túrán?

Abban az esetben ha a foglalás 8 héttel későbbi időpontra szól, akkor a foglaláskor be kell fizetted az előleget személyesen a Budapesti irodánkban ami a teljes összeg 50%-a. A második részletet pedig legkésőbb 6 héttel az utazás megkezdése előtt kell befizetned. 

 
Ha 8 hétnél korábbi időpontra szeretnél hajót foglalni, akkor a foglalásnak a teljes összegét egyben ki kell fizetned, ebben az esetben nincs lehetőség előleg befizetésére.
 
Ha nem vagy biztos a dolgodban vagy kérdések merültek fel benned, amikre nem kaptál választ a weboldalon, akkor kérj kedvezményes ajánlatot tőlünk! Ha kitöltöd az ajánlatkérő űrlapot, akkor munkatársunk 24 órán belül felveszi Veled a kapcsolatot, és tájékoztat a foglalási feltételekről, kedvezményekről, fontos tudnivalókról. Keress  bizalommal, szívesen segítek!