Bol

Közkedvelt fűrdőhely!

Tovább olvasok

Skradin

 

Šibeniktől Nem messze a Krka folyó jobb partján fekszik, . Skradin romantikus mediterrán városka szűk, kövezett utcákkal, átjárókkal. A városközpont védett kulturális emlék. Az épületei a velencei építészetett tükrözi és főként a 18. és 19. században épültek.

Hajóval érkezve, semmivel nem összehasonlítható látvány kísér minket, a tengeren   a városig. A bejáratot egy régi erőd védi Sibenik előtt,ami kalóz filmekbe illő látványt nyújt.

Tovább olvasok

Kastel Gomilica

A bázisunk…

Trogír és Split között található. A XII. században a bencések Szent Kuzma és Damján templomát építették fel a Kašteli mezőn román stílusban, ókeresztény szarkofágok maradványai alapján. A templom előtt egy kb. 700 éves tölgyfa áll. A kastély bejáratát egy magas torony védi, amelybe az apácák egy mozgó fahídon mentek be. A XVIII. századbeli plébániatemplom a faragott barokk kapufáiról híres.

Tovább olvasok

Vis

A Horvátország szárazföldi részétől legmesszebb eső, nyílt tengeren található sziget. Kizárólag Splitből komppal, vagy hajóval lehet idejutni. A szigetnek két tengerparti települése van: Vis, és Komiza, a sziget belső részein pedig még néhány kisebb falu épült.

Tovább olvasok

Hvar/Sziget

A negyedik legnagyobb sziget Horvátországban. Átlagos szélessége 4,5 kilométer, partvonalának hossza 254 kilométer. Napsütések órák száma átlagosan 2722 óra évente. A szigeten mediterrán klíma uralkodik. Hvar nyáron száraz és meleg,Télen enyhe és napos,ezért nagyon vonzó a turistáknak.

Tovább olvasok

Hvar / Városi kikötő

Hvar Nyáron nagyon kedvelt turistacélpont. Gyönyörű parti sétány ,rengeteg üzlet egy piac és sok étterem teszi kellemesé az itt eltöltött időt. A keleti rakpartnál víz és áramvételezési lehetőség van. Az öböl délnyugati részénél találhatunk pár fizetős kikötőbóját. A vízitaxik és a kompok folyamatos közlekedése miatt a víz sokat hullámzik. Ezért éjszakai kikötésre nem ajánlom .Pihenésre nem igazán alkalmas. Az éjszakát a szemben lévő Pakelni Otok-on. Palmizanan (ACi Marina Palmizana) ajánlom eltölteni.

 

Tovább olvasok