Vis

A Horvátország szárazföldi részétől legmesszebb eső, nyílt tengeren található sziget .

Kizárólag Splitből komppal, vagy hajóval lehet idejutni. A szigetnek két tengerparti települése van: Vis, és Komiza, a sziget belső részein pedig még néhány kisebb falu épült. A sziget legnagyobb települése Vis. Lakossága 2000 fő. Pálmák, kaktuszok és agavék vadon teremnek. Lakossága halászatól és szőlőtermesztésből él. Híres borai a fehér Vugava és a vörös Opol. Kikötés után a hajónkból kilépve be tudunk ülni egy hangulatos kávézóba mivel ezek közvetlenül a kikötő előtt vannak. Bármelyiket is választjuk csodás látvány tárul elénk,a tenger és a naplemente(persze ez csak az este J )

Az Adria legtisztább része ez, a romlatlan szépségű szigeten kristálytiszta a levegő, legkékebb tenger, rejtett öblök, csodás tengerpartok, az Adria egyik legzöldebb szigeteként rengeteg fa (köztük pálmafák), és növény, és nem utolsósorban, meleg napsütés várja az ide látogatókat. Vis a búvárok körében is igen népszerű célpont, akik merülésükkor fantasztikus tengeri élővilágban gyönyörködhetnek.

A romlatlan szigeten megcsodálható Horvátország úgy, ahogyan régen volt: sokakat biztos elriaszt, hogy itt nincsenek szórakozóhelyek, nagy szállodák, utazási irodák tömegei által ide szervezett utak, de akik a romlatlan szépséget, és a nyugalmat keresik, és el szeretnének menekülni a tömeg elől, a tömegturizmus által megszállt nyaralóhelyektől, azoknak ez jó hír lehet. A helyiek által készített tenger gyümölcsei fantasztikusak, amelyeket kis, családi éttermekben lehet elfogyasztani.  A szigeten jó pár látni való van.

  • Szent Lélek templom 3 harangos nyitott harangtornyával
  • Ferencrendiek Kolostora
  • Szent Jeromos templom
  • Római kori romok

Az esti órákban kellemes sétát tudunk tenni a szigeten ami sok egyéb látni valót tartalmaz sok –sok bárral és étteremel.

Vissza