Beutazás Horvátországba

Beutazás Horvátországba

Most,hogy mindenki a Covid-19 vírus második hullámáról beszél, mindenkiben felmerül a kérdés,hogy menjek Horvátországba vagy maradjak...A Horvátországi nyaralások nagy részét már előre lefoglaltátok.És nyilván sokan úgy gondoljátok,hogy a nyár 2020-ban sem múlhat el Horvátország és az Adria nélkül.Sok embert érint és érdekel a Horvátországba való beutazási szabályok ezért megosztok veletek egy 2020.július 14.-ei Horvátországi kiadványt. Ahol minden egyértelműen le van írva.....Remélem sokatoknak tudok segíteni.

Belépés a HORVÁT KÖZTÁRSASÁGBA

A horvát állampolgárok és a horvát állampolgárok családtagjai, állampolgárságuktól függetlenül, szabadon léphetnek be a Horvát Köztársaságba anélkül, hogy igazolniuk kellene a belépés okát, hanem egy horvát állampolgárságú rokonságot bizonyító dokumentum (pl. Születési anyakönyvi kivonat) bemutatásával.
 
Az Európai Unió tagállamainak vagy a schengeni térség tagállamainak és a schengeni országoknak, valamint családtagjaiknak (tartózkodási helyüktől függetlenül) és harmadik országbeli állampolgároknak, akik a 2003/109 / EK tanácsi irányelv értelmében tartósan tartózkodnak (november 25-től) 2003. évi tartós tartózkodási engedéllyel rendelkező harmadik országbeli állampolgárok és más uniós irányelvek vagy nemzeti jog alapján tartózkodásra jogosult személyek, illetve nemzeti hosszú távú tartózkodási vízummal rendelkező személyek a Horvát Köztársaságba való belépéskor nem kell igazolniuk beutazásuk okát  (üzleti, gazdasági, turisztikai stb.), hanem ugyanolyan feltételekkel léphetnek be, mint a COVID-19 megjelenése előtt , de továbbra is járványügyi ellenőrzéssel és az általános és különös ajánlások betartásának kötelezettségével Horvát Közegészségügyi Intézet. Ez vonatkozik az Andorrai Hercegség, a San Marino Köztársaság, a Monacói Hercegség és a Szentszék állampolgáraira is.

Amikor ezeknek a tagállamoknak a polgárai belépnek a Horvát Köztársaságba, beutazásukat további adatok (rendeltetési hely, mobiltelefonszám és e-mail cím) gyűjtésével rögzítik, a járványügyi okok miatt lehetséges kapcsolatfelvétel miatt. Töltse ki az űrlapot  az EnterCroatia oldalon,  és hagyja el az adatokat.
 

BELÉPÉS HORVÁT KÖZTÁRSASÁGBAN HARMADIK ORSZÁGOKBÓL

(1) Ha az idegenek nem rendelkeznek valamely EU-tagállam, az EGT vagy a fent említett országok állampolgárságával, vagy ha ezen országokban tartózkodásuk szabályozott, vagy családtagjaik, és sürgős személyes okokból utaznak egy harmadik országból, akkor a határátlépéskor igazolniuk kell indokukat. a Horvát Köztársaságba való belépéshez, amely lehet:

azonnali személyes ok  - érvényes dokumentációt kell bemutatni, például: temetésre való elutazáshoz (pl. halálos igazolás, nekrolám), kezelésre való felvételre vagy a kezelésre látogató személy kíséretére (pl. orvosi hívás, a tervezett orvosi / fogorvosi vizsgálat megerősítése, orvos ajánlása)
ha Ön a Horvát Köztársaságban ingatlan, ingó vagy tengeri hajó (hajó, jacht stb.) tulajdonosa vagy bérlője (a lízingbevevőkre is vonatkozik  ), akkor a Horvát Köztársaság határátkelőhelyén a határellenőrzést a tulajdonjogot igazoló dokumentumokkal kell kísérni Horvátország (pl. Megnevezés / szerződés); a tulajdonos családtagjai beléphetnek egy érvényes dokumentum bemutatásakor, amelyből látható a tulajdonoshoz fűződő kapcsolat. Ezen személyek számára 14 napos egészségügyi felügyelettel elvégzett karantén / önelszigetelési intézkedést határoztak meg azzal a lehetőséggel, hogy az intézkedés időtartamát 7 napra lerövidíthetik, ha egy személy hét nappal Horvátországba való belépés után orrát és torkát megtörli, és negatív PCR-eredményt kap. és SARS-CoV-2.

(2) Ha az EU-tagállam, az EGT vagy a fent említett országok állampolgárságával nem rendelkező, vagy ezekben az országokban való szabályozott tartózkodással rendelkező külföldiek az alábbiak miatt kívánnak belépni a Horvát Köztársaságba:

üzleti okokból vagy a Horvát Köztársaság gazdasági érdekeihez , be kell mutatni a Horvát Köztársaságba tett látogatás üzleti okát vagy a Horvát Köztársaság gazdasági érdekét igazoló dokumentumokat, például a Horvát Köztársaság üzleti egységének meghívására. a Horvát Köztársaságban nyilvántartásba vett, dokumentáció a természetes vagy jogi személlyel kötött üzleti kötelezettségről stb. 
turisztikai okokból be kell mutatni a fizetett szállás egyikét a Horvát Köztársaság egyik szállóhelyén (a tábor bérleti szerződése vagy átalányösszegű kifizetése, állandó kikötő szerződés a tengeri turizmus kikötőjében stb.), és 
oktatáshoz be kell mutatni az iskolai végzettség / tanulmányok igazolását (pl. index, oktatási intézmény igazolása stb.).

Ezekre a személyekre nem vonatkozik karantén / ön-elszigetelő intézkedés, ha negatív PCR-tesztet mutatnak egy orr- és garat-tamponnal a SARS-Cov-2-nél a határátkelőn, amely nem haladja meg a 48 órát (számítva a tampon időpontjától a határátkelőhelyig történő megérkezésig). Azok a személyek, akik nem mutatnak negatív PCR-tesztet, kötelező 14 napos karantén / ön-izolációs intézkedés alá esnek.

A tranziton utazó utasok átutazhatnak a Horvát Köztársaságon, feltéve, hogy a szomszédos országba való belépés vagy tranzit lehetséges. Az áthaladás során indokolatlan késedelem nélkül, a legrövidebb forgalmi útvonalakat kell használni, ideértve az autópályát is, ahol lehetséges. A Horvát Köztársaságtól a lehető leghamarabb, de legfeljebb 12 órával kell elhagyni a belépéstől, amelyet a határőrség ellenőriz.
 

Hozzászólások (0)

    Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás

Tájékoztatunk, hogy hozzászólásod csak utólagos jóváhagyás után jelenik meg a weboldalon.

Visual CAPTCHA